Dowiedz się więcej

O nas

Rozbrykana Owca 
i Spółka.

Food Truck Rozbrykana Owca i Spółka wyruszył na krakowskie ulice w maju 2016 roku. 

Od tego czasu nakarmiliśmy tysiące osób i zaskarbiliśmy sobie sympatię wielu stałych klientów. Nasza kuchnia przypadła do gustu także twórcom słynnego „żółtego przewodnika” Gault&Millau. Dwukrotnie otrzymaliśmy wyróżnienie w kategorii POP. Wyjątkowość naszego Food Trucka została także doceniona przez Jacka Tymoszuka, autora najlepszej na rynku książki o Food Truckach.

Braliśmy udział w wielu zlotach Food trucków, karmiliśmy podczas pikników miejskich, imprez firmowych itp. Nasz Food truck na codzień stacjonuje pod krakowskimi centrami biurowymi. W naszej restauracji prowadzimy sprzedaż potraw na wynos. Klienci mogą je odbierać osobiście w lokalu przy ul. Pod Dębami 1/4.

Napisali o nas:

Gault&Millau

„Krakowski food truck, do którego zawsze ustawiają się kolejki. Specjalizuje się w daniach z jagnięciny i baraniny przyrządzanych na sposób bliskowschodni (mięso pochodzi ze znanej w Krakowie rodzinnej firmy Gugulski). Streetfoodowy tadżin to specjał, który trudno jest dostać gdziekolwiek indziej w Polsce….”

Jacek Tymoszuk autor ksiązki „Food Trucki  Pasja na kółkach”

„W Polsce bardzo rzadko nadarza się okazja, by zjeść danie z jagnięciną, a tym bardziej w food trucku. Dlatego jak tylko usłyszałem o Rozbrykanej Owcy, to od razu wiedziałem, że muszę do nich zajrzeć. Szansa przytrafiła się podczas zlotu Street Food Polska pod Galerią Kazimierz w Krakowie, na który specjanie przyjechałem z Trójmiasta…”

Street Food Polska

„Jagnięcina w formie zgrabnych kuleczek, doprawiona delikatnie, soczysta, bardzo smaczna. Rozmawiałem z Hubertem i dowiedziałem się, że sam lubi mocniej doprawić mięso, ale wielu klientom to nie pasowało. Jeśli jednak chcecie dostać porcję doprawioną mocniej niż w standardzie – po prostu powiedzcie to przy zamówieniu. Falafle także świetne, robione i smażone na bieżąco. Kapitalny sos pomidorowo – kolendrowy z ciecierzycą, marynowana cytryna i rewelacyjna, pieczona na zamówienie pita dopełniają obrazu jednego z najlepszych moim zdaniem dań podawanych w food truckach. Jeśli nie mieliście dotąd okazji ich spróbować, koniecznie to nadróbcie. Na ich fan page znajdziecie aktualną lokalizację trucka. Moim zdaniem bardzo warto.”